17 Septembrie

„În bunătatea Ta, Tu ne asculți prin minuni, Dumnezeul mântuirii noastre, nădejdea tuturor marginilor îndepărtate ale pământului și mării!”

(Psalmul 65:5)

            Cred că este extrem de important să știm cum este Dumnezeu. Este extrem de important să știm ce fel de ființă slujim.

            Teologul german Gerhard Tersteegen (1697-1769) a spus:„Doamne, Tu ești cu totul altfel decât au visat și învățat oamenii, negrăit în orice limbaj, neimaginat în orice gând.”

            Firește că sunt de acord că e imposibil să știm tot ce e de știut despre Dumnezeu. Dar inima care se închină este cea care Îl caută pe Dumnezeu. Inima aprinsă de dragostea divină este cea care caută cunoașterea celui sfânt.

            Eu nu permit celor imposibile să mă împiedice în căutarea lui Dumnezeu. Lucrul pe care îl pot cunoaște despre Dumnezeu este că El e un Dumnezeu drept. Poate că nu este așa de plăcut de contemplat, dar putem cu certitudine să-l socotim pe acesta drept unul din atributele lui Dumnezeu.

            Când în Scripturi apare cuvântul „neprihănire”, apare și cuvântul „dreptate”, întrucât cele două cuvinte nu pot fi deosebite. Cuvântul înseamnă integritate și corectitudine morală, și sunt așa de aproape de a fi identice încât în cele din urmă traducătorii le-au folosit interschimbabil, unul în locul celuilalt.

            Ceea ce capul meu nu poate pricepe, inima mea poate adora.

            Pământul de departe a auzit de faima Ta, și viermii au învățat să-Ți gângăvească numele:

            Dar vai! slăvile minții Tale lasă în urmă toate gândurile noastre avântate.

(Isaac Watt)

Un răspuns personal Doamne, mă doare capul când încerc să Te pricep, dar inima mea bate în uimire și închinare adoratoare. Lăudat fie numele Tău. Amin. [1]


[1] Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.