16 Septembrie

„Iată Eu stau la ușă și bat. Dacă aude cineva glasul Meu și deschide ușa, voi intra la el, voi cina cu el, și el cu Mine.” (Apocalipsa 3:20)

Aud mulți oameni vorbind despre a aluneca de la credință. În ce mă privește, nu-mi place această expresie, dar trebuie să recunosc că oamenii alunecă într-adevăr de la credință. Oamenii care se întorc cu spatele își pierd dragostea dintâi și bucuria și se pomenesc într-o situație îngrozitoare. Nu mai sunt ceea ce au fost cândva și nu pot găsi drumul de întoarcere acasă.

            Am un mesaj pentru un asemenea om: Dumnezeu încă Își aduce aminte de tine. Inima Lui simte și pentru tine și vrea să te întorci acasă. Odată ce te întorci în sens invers, vei descoperi că ușile sunt deschise—nu au fost închise niciodată. Aceste uși nu se vor închide niciodată câtă vreme Isus Hristos este la dreapta lui Dumnezeu Tatăl.

            Iată ce mă supără. Niciodată nu-i poți face pe oameni să ia o decizie în acest sens dacă le vorbești despre îndurarea, dragostea și harul lui Dumnezeu. Din nu știu ce motiv, trebuie să predici judecata și iadul pentru a-i face pe oameni să meargă în direcția corectă. Indiferent dacă cineva merge sau nu, eu îmi voi îndeplini obligația și voi da mărturie din Scripturi că Dumnezeu este îndurător și plin de milă și că dorește să te primească înapoi. De ce să nu vii acasă azi?

            Iată, iubitorul Mântuitor stă în fața ușii tale zăvorâte, bătând cu mâna Sa străpunsă de cuie ca atât de multe ori înainte.

            Nu-L alunga, nu-L alunga, El s-a întors la inima ta iar, deși tu ai rătăcit;

            Ce nevoie mare ai de El ca să-ți pledeze cauza în acea zi veșnică!

            Nu-L alunga pe Mântuitor de la inima ta, nu-l alunga.

(Haldor Lillenas)

Un răspuns personal Mântuitor al întregii omeniri, ce privilegiu este pentru mine să împărtășesc vestea cea bună a harului Tău celor care au nevoie de el azi! Împuternicește-mă să împărtășesc harul Tău oricărui om pe care îl întâlnesc azi. Amin. [1]


[1] Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.