2 Septembrie

„Domnul a zis: ,,Fața nu vei putea să Mi-o vezi, căci nu poate omul să Mă vadă și să trăiască!” Domnul a zis: ,,Iată un loc lângă Mine; vei sta pe stâncă. Și când va trece slava Mea, te voi pune în crăpătura stâncii și te voi acoperi cu Mâna Mea, până voi trece. Iar când Îmi voi trage mâna la o parte de la tine, Mă vei vedea pe dinapoi; dar fața Mea nu se poate vedea.” (Exodul 33:20-23)

            Când Moise a vrut să cunoască și să vadă slava lui Dumnezeu, Domnul a spus că trebuie să-l acopere cu mâna Sa și că îi va revela slava Sa. Domnul a coborât în nor, a stat acolo cu Moise și a proclamat numele Domnului.

            Am citit această relatare de mai multe ori și de fiecare dată am simțit că ar fi fost un mare privilegiu să fi fost cu Moise când Dumnezeu S-a revelat acolo. Sunt convins că această revelație a lui Dumnezeu a fost unul din marile puncte de cotitură din viața lui Moise. Una e să știi ceva în mod teoretic și teologic, dar cu totul altceva să știi din trăire.

            Eu refuz să permit ca relația mea cu Dumnezeu să fie limitată de felul în care înțeleg teologia. Vreau ca relația mea cu Dumnezeu să fie în mâinile Sale și să-I permit să mă ridice și să mă înconjoare cu norul prezenței Sale. O, a-L cunoaște pe Dumnezeu!

            În acea zi memorabilă, Domnul a trecut pe lângă Moise și a proclamat: ,,Domnul, Dumnezeu este un Dumnezeu plin de îndurare și milostiv, încet la mânie și plin de bunătate și credincioșie.”

            Eu predau totul și pe toți, punându-mă astfel în poziția de a cunoaște prin trăire slava lui Dumnezeu în viața mea. De fapt, nimic altceva nu contează.

            „Totul lui Isus Îi predau, totul Lui de bună voie Îi dau;

             Tot mereu Îl voi iubi și în El mă voi încrede, în prezența Sa zilnic voi trăi.”

(Judson Van De Venter)

Un răspuns personal

Tată Ceresc, vreau să Te cunosc în plinătatea revelației Tale. Nimic din viața mea nu este mai important decât să Te cunosc pe Tine. Umple-mă cu Tine. Cer asta în numele lui Isus. Amin. [1]


[1] Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.