1 Septembrie

„Căci Dumnezeu,care a zis: ,, Să lumineze din întuneric, ne-a luminat inimile, pentru ca să facem să strălucească lumina cunoștinței slavei lui Dumnezeu pe fața lui Isus Hristos.” (2 Corinteni 4:6)

            Cred cu tărie că în cer sunt multe sfinte pe care membrele prezumțioase ale Societății de Ajutorare a Femeilor nu le-ar fi primit în rândul lor nici în ruptul capului.

            ,,Femeia aia nu! Nici vorbă! E un prost exemplu.”

            Evaluarea este probabil adevărată, cel puțin pe dinafară. Sunt recunoscător că intrarea în cer nu se bazează pe votul cuiva. Nu-mi plac în mod deosebit oamenii prezumțioși și nu cred că Dumnezeu este mulțumit de ei. Lucrul pentru care sunt recunoscător e că nu ei sunt responsabili de lista celor care intră în cer.

            N-ar fi acceptat-o niciodată în mijlocul lor pe Maria, celebră în Noul Testament, care a avut șapte demoni.

            Îngăduiți-mi să dau mărturie și să spun că harul lui Dumnezeu lucrează ca să o mântuiască  pe cea mai josnică femeie care s-a bălăcit vreodată prin viciile cârciumilor de doi bani, iar sângele lui Hristos o spală. Este la fel de castă ca cea mai castă virgină și la fel de curată ca cea mai sfântă femeie care a existat vreodată.

             Bunătatea nu te poate duce în cer, dar, dacă îți pui încrederea în hatul lui Dumnezeu, răutatea nu te poate ține afară. Dă la o parte deascurajarea. Ridică-te și strălucește pentru ca lumina harului lui Dumnezeu a venit peste tine.

            „În sufletul meu este azi lumină, mai slăvită și mai strălucitoare

              Decât cea care strălucește pe cerul pământesc, fiindcă Isus lumina mea e.”

(Eliza E. Hewitt)

Un răspuns personal

Ce mult te laud, Dumnezeul mântuirii mele, pentru că harul Tău se ridică mai presus de bunătatea și răutatea mea! Am încredere în Tine, Hristoase, pentru toată veșnicia mea. Lăudat fie numele Tău. Amin. [1]


[1] Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.