23 August 2021

                        23 august

„Domnul nu întârzie în împlinirea făgăduinței Lui, cum cred unii; ci are o îndelungă răbdare pentru voi și dorește ca niciunul să nu piară, ci toți să vină la pocăință.”

(2 Petru3:9)

            Când meditez la harul lui Dumnezeu, îl găsesc a fi incomprehensibil de minunat și o plenitudine copleșitoare de bunătate și bunăvoință din partea lui Dumnezeu.

            Dacă fiecare țânțar din toate ținuturile mlăștinoase din lume ar fi păcătos, și fiecare stea din cer ar fi păcătoasă, și fiecare grăunte de nisip de pe țărmurile celor șapte oceane ar fi păcătos,harul lui Dumnezeu i-ar putea înghiți pe toți eu mă bazez pe cuvântul care spune că unde păcatul abundă, harul abundă și mai mult. Cred acest lucru frații mei.

            Președintele nu știu cărui seminar m-a definit drept „santificaționist legalist.” Știu ce înseamnă acești termeni, doar că nu știu ce a vrut să spună omul acela când i-a folosit în privința mea. Îngăduiți-mi să clarific lucrurile și să spun următorul lucru: esențialmente, filozofic, teologic, practic și experiențial,  eu sunt un credincios în harul lui Dumnezeu.

            Cum ar putea spera vreodată un om așa de netrebnic și de rău ca mine să primească ajutor despărțit de harul lui Dumnezeu?

            Iată diferența. Păcatul poate fi măsurat. Adică are un început și un sfârșit. Pe de altă parte, harul este nelimitat, nemărginit și infinit. Păcatul meu nu epuizează în niciun fel uluitorul har al lui Dumnezeu.

            El nu a vrut ca vreunul să piară; Isus, întronat în slava de sus,

            A văzut biata noastră lume căzută, milă I-a fost de ale noastre necazuri,

            Viața și-a turnat pentru noi—iubire minunată

( Lucy R. Meyer)

Un răspuns personal

Doamne Isuse, scump Miel al lui Dumnezeu, cum Îți cântă inima mea laudă! Harul Tău, care Te-a dus la cruce, a fost mai mare decât suma totală a tuturor păcatelor mele. Îți mulțumesc pentru ce ai făcut pentru mine. Îți dedic ziua de azi. Amin. [1]


[1]Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.