22 Iulie 2021

„El le-a răspuns: «Sunt evreu, și mă tem de Domnul Dumnezeul cerurilor care a făcut marea și uscatul!»” (Iona 1:9)

„Iona a refuzat să-L asculte pe Dumezeu, a fugit și și-a înstrăinat inima de El, crezând că poate scăpa de Dumnezeu.

El a crezut că se poate distanța de Dumnezeu. Sunt convins că a simțit, pentru moment, că scapă de Dumnezeu. Inima este cea care pune o distanță între Dumnezeu și noi. Totuși, deși păcătosul este departe de Dumnezeu, El este mai aproape decât ești tu de tine însuți – mai aproape decât gândurile tale.

Dumnezeu nu este departe, ca un zeu roman pe muntele sfânt. Nu, Dumnezeu nu este departe în acest fel, însă e diferit, prin natura Sa desăvârșită.

Iona a fugit cât a putut de repede și cât a putut de departe, și tot nu a reușit să pună nicio distanță între el și Dumnezeu.

Dumnezeu este Acela Care Se poate apropia sau distanța de om!

Există un loc al tihnei,

Aproape de inima lui Dumnezeu;

Un loc unde păcatul nu poate face rău,

Aproape de inima lui Dumnezeu.

             Cleland McAfee (1866-1944)

Un răspuns personal

Doamne, eu îl înțeleg pe Iona. Am încercat să fug de Tine și răzvrătirea mea m-a costat mult. Vreau să-Ți mulțunesc pentru că niciodată nu ai renunțat la mine, așa cum niciodată n-ai renunțat la Iona. Fii binecuvântat, în Numele lui Isus. Amin!”[1]


[1] Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică” (A. W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.