16 Iulie 2021

«Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre, și căile voastre nu sunt căile Mele», zice Domnul. «Ci, cât sunt de sus cerurile față de pământ, atât sunt de sus căile Mele față de căile voastre și gândurile Mele față de gândurile voastre»”. (Isaia 55:8-9)

„Oamenii au obiceiul de a-și proiecta concepțiile omenești în sus sau spre exterior. De exemplu, prietenii voștri sunt cel mai aproape de voi și, cu cât este mai apropiat prietenul, cu atât e mai probabil ca acea persoană să fie mai aproape. Pe de altă parte, dușmanul vrea să pună o distanță cât mai mare între voi și el. Orice altceva fiind egal, dușmanul merge cât poate de departe.

Aceasta este o concepție omenească și are de-a face cu cele materiale. Fiecare este bucuros când dușmanul său se găsește la o distanță de un kilometru și se simte și mai bine dacă este la 10 kilometri sau pe alt continent. După cum vede lumea lucrurile, cu cât ți-e mai departe dușmanul, cu atât îți e mai bine, fiindcă lumea gândește în termeni spațiali.

La Dumnezeu nu există «aproape» și «departe». Dumnezeu nu Se schimbă niciodată și nu Se mută niciodată. El așteaptă cu răbdare ca noi să-I recunoaștem prezența, va deschide porțile și noi vom începe să ne bucurăm de manifestarea prezenței Sale în viața noastră zilnică. O, a-L cunoaște pe Dumnezeu într-o măsură așa de personală!

O! A fi ca Tine, binecuvântat Răscumpărător,

Acesta mi-este dorul și ruga, tot mereu;

Bucuros renunț la ale pământului comori,

Isuse, a Ta perfectă Asemănare ca s-o port!

Thomas O. Chisholm (1866-1960)

Un răspuns personal

Doamne Isuse, tânjesc să fiu ca Tine în fiecare mod posibil. Invit Duhul Sfânt în viața mea azi, pentru a face asta. Inima mea să bată ca inima Ta; să fim una, mă rog. Amin!”[1]


[1] Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică” (A. W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.