4 Iulie 2021

„Căci și Hristos nu Și-a plăcut Lui însuși; ci, după cum este scris: «Ocările celor ce Te ocărăsc pe Tine au căzut peste Mine.»” (Romani 15:3)

„Mă uimește cât de mult le permit oamenii doctorilor să-i trateze de sus. Orice le spune doctorul e literă de Evanghelie. Viața unora s-ar schimba drastic dacă L-ar asculta pe Dumnezeu la fel de strict cum își ascultă medicul. Medicul îți influențează doar sănătatea; Dumnezeu, însă, îți influențează toată veșnicia!

Mulți și-au pus viața spirituală «pe buget» și nu vor cheltui nimic pentru Dumnezeu, decât dacă pot justifica acei bani în coloanele unui registru contabil. Ce mod de viață ieftin și firesc! Și totuși, mulți procedează astfel.

Dragostea Domnului Isus Hristos a fost o revărsare mare, pasionată, care L-a făcut să Se dăruiască în totalitate. El nu Și-a făcut pe plac Sieși.

Greșeala majorității creștinilor de azi este că suntem oameni care ne facem nouă pe plac. Trăim pentru noi înșine. Chiar dacă suntem sfinți, chiar dacă suntem născuți din nou și avem un Nou Testament subliniat, dragostea pe care o avem este o dragoste calculată și îngustă. Este o dragoste care nu se dăruiește, prin urmare cum Se poate dărui El ca să aibă părtășie cu noi? Predarea noastră absolută față de Isus Hristos pregătește calea pentru ca El să Își toarne dragostea peste noi și pentru ca noi să avem părtășie cu El.

Dragostea lui Dumnezeu e cu mult mai mare

Decât limba ori pana pot vreodată spune;

Decât cea mai înaltă stea, ea e mai înaltă, este;

Și până în străfundurile iadului ajunge;

Pentru perechea vinovată de grija aplecată,

Dumnezeu Fiul Și-a dat, ca s-o aducă acasă;

Copilul rătăcit a împăcat

Și l-a iertat de-al său păcat.

Frederick M. Lehman (1868-1953)

Un răspuns personal

Dumnezeule drag, dragostea Ta este mult mai mult decât pot eu pricepe. Îmi deschid inima și viața pentru a primi de le Tine ceea ce mă va aduce în părtășie cu Tine. Cer asta în Numele lui Isus. Amin!”[1]


[1] Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică” (A. W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.