24 Iunie 2021

,,Și v-aţi îmbrăcat cu omul cel nou, care se  înnoieşte spre cunoştinţă, după  chipul Celui ce l-a făcut. (Coloseni- 3:10)

Apostolul Pavel spune în Coloseni că creștinul este cel care s-a îmbrăcat cu omul nou. El le-a spus colosenilor că sămânța este în ei, rădăcina este în inima lor. Au fost regenerați; așa că Dumnezeu putea avea comuniune cu chipul Său din ei, putea vedea puțin din fața Sa  acolo unde și putea avea comuniune cu poporul Său. Exact din acest motiv putem spune: „Ava, Tată.” Un proaspăt tătic se duce la maternitate pentru a-și vedea primul copilaș. Se duce la fereastă ca să vadă toți bebelușii, dar ceea ce caută este unul care arată ca el. Poate că bebelușii sunt drăgălași, dar pe el nu-l interesează niciunul dintre ei în afară de al său. Când îl vede pe al său, ceea ce caută este să se vadă pe sine însuși. Bebelușul are urechile lui, nasul lui, ochii lui și așa mai departe. Ceea e l-a atras către acel micuț este propriul său chip în acel bebeluș. Cee ace îl atrage pe Dumnezeu către noi este chipul Său în noi. Păcatul l-a distrus. Regenerarea l-a pus la loc. Acum omul nou în Hristos poate avea comuniune și părtășie cu Tatăl al cărui chip este.

             Tatăl al cerului, a cărui dragoste profundă preț de răscumpărare pentu al nostrum suflet a găsit, în fața tronului Tău noi, păcătoșii, ne plecăm; Dă-ne dragostea Ta iertătoare.

Edward Cooper (1770-1833)

Un răspuns personal

Ava, Tată, prin regenerare m-am întors la locul în care Tu poți vedea în mine chipul Tău divin binecuvântat. Ce mult Te laud prin Isus Hristos, Mântuitorul meu! Amin.