16 Iunie 2021

„Dar tatăl a zis robilor săi: ,,Aduceţi repede haina cea mai bună şi îmbrăcaţi-l cu ea; puneţi-i un inel în deget şi încălţăminte în picioare. Aduceţi viţelul cel îngrăşat şi tăiaţi-l. Să mâncăm şi să ne veselim, căci acest fiu al meu era mort şi a înviat; era pierdut şi a fost găsit.” Şi au început să se veselească.” (Luca 15:22-24)

            Când fiul risipitor s-a întors, cum a constatat că era tatăl său?

În ciuda felului în care s-a purtat fiul risipitor cu tatăl lui și a compătimirii vecinilor, care ziceau: „Vai, ce îngrozitor s-a purtat băiatul ăla cu bătrânul său tată”, tatăl nu se schimbase. Tatăl a fost umilit, făcut de rușine, mâhnit și inima i-a fost frântă, dar când băiatul s-a întors înapoi, el nu se schimbase deloc.

Isus ne spune: „Ați plecat în Adam, dar vă întoarceți înapoi în Hristos. Când veți veni înapoi, veți constata că Tatăl nu S-a schimbat. El este același Tată care era când ați plecat voi toți – fiecare om pe calea lui.” Când ne întoarcem în Isus Hristos, îl vom găsi exact la fel cum L-am lăsat – neschimbat.

Aceasta este povestea fiului risipitor.  Tatăl a dat fuga, l-a cuprins în brațe, l-a primit bine, l-a îmbrăcat cu o mantie, i-a pus un inel pe deget și a spus: „Acesta este fiul meu care a fost mort și a înviat.”

Acesta este harul Lui Dumnezeu în care merită să crezi.

                            O, trudit rătăcitor, vino acasă,

                             Al Tău Mântuitor te invită;

                             Mult în păcat ți-a plăcut să rătăcești,

                             Și totuși El te cheamă, vino.

                                 John S. Coffman (1848-1899)

Un răspuns personal

Tată drag al tuturor risipitorilor, al tuturor generațiilor, ce recunoscător Îți sunt pentru că invitația de a veni acasă a ajuns la mine chiar la timp. Ce mult Te laud pentru dragostea pe care mi-ai arătat-o mie și altora ca mine! Laud numele lui Isus. Amin.

_____________________

 Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.