07 Iunie 2021

„Căci Domnul Dumnezeul vostru este Dumnezeul dumnezeilor, Domnul domnilor, Dumnezeul cel mare, puternic și înfricoșat, care nu caută la fața oamenilor și nu primește daruri.” (Deuteronomul 10:17)

Un considerant important când ne gândim la Dumnezeu este că El nu devine niciodată frustrat. Oamenii da, poate și din motive neîntemeiate. Noi suntem infiniți. Însă Dumnezeu nu are nici un motiv întemeiat să devina vreodată frustrat de ceva sau de cineva.

Infinitatea lui Dumnezeu înseamnă că Dumnezeu rămâne totdeauna Dumnezeu și nu se schimbă niciodată. Tot ce este Dumnezeu rămâne în armonie completă.

Mulți vorbesc despre bunătatea lui Dumnezeu și devin sentimentali, zicând că Dumnezeu este prea bun ca să pedepsească pe cineva. Prin urmare, au scos iadul din peisaj. Omul care are o concepție adecvată despre Dumnezeu nu va crede doar în dragostea lui Dumnezeu, ci va crede și în sfințenia Lui. Nu va crede doar în îndurarea lui Dumnezeu ci și în dreptatea lui Dumnezeu.

Tu, Mare Dumnezeu, cât ești de infinit! Cât de săraci și slabi noi suntem !

Întregul neam de creaturi să se apleci și Ție să îți aducă laude.

 (Isaac Watts – 1674-1748)  

Un răspuns personal

Dumnezeule veșnic și Tată al Domnului nostru Isus Hristos, lauda Ta țâșnește în inima mea, amin. [1]


[1] Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.