30 mai 2021

30 mai 2021

            În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinți și fără prihană înaintea Lui[…]în dragostea lui. (Efeseni 1:4)

            Înainte de Moise , nimeni nu a fost mântuit vreodată decât prin har. În vremea lui Moise, nimeni nu a fost mântuit vreodată decât prin har. După Moise și înainte de cruce și după cruce și de la cruce încoace, si pe toată durata oricărei dispensații de oriunde, în orice perioadă de când Abel a adus ca jerfă primul miel înaintea lui Dumnezeu pe altarul fumegând, nimeni nu a fost mântuit vreodată în alt mod decât prin har.

Harul a fost unicul mod atunci, așa cum este și acum.

Țineți minte, harul vine întodeauna prin Isus Hristos și pe nicio altă cale. Asta nu înseamnă că înainte de Isus să se nască din Maria nu a existat har, fiindcă Dumnezeu a lucrat prin har cu omenirea, privind înainte către Hristos. Acum, că Hristos a venit și S-a înălțat la dreapta Tatălui, Dumnezeu privește înapoi la cruce, așa cum noi privim înapoi la cruce. Toți cei mîntuiți, începând cu Abel, au fost mîntuiți privind înainte spre cruce. Harul a venit prin Isus Hristos și toți cei care au fost mîntuiți de la cruce încoace au fost mântuiți privind înapoi la cruce. Harul vine în planul străvechi al lui Dumnezeu.

Harul a fost întodeauna în mintea lui Dumnezeu când Se gândea la tine și la mine.

Harul a plănuit la început calea

Pentru a-l mântui pe răzvrătitul om;

Și toți pașii arată acel har

Care a făurit prea minunatul plan.

PHILIP DODDRIDGE (1702-1751)

Un răspuns personal..

Harul Tău Doamne, m-a scăpat de depravarea caracterului omenesc. Din veșnicie harul Tău a domnit în toată creația Ta. Te laud pentru că am găsit harul de care am nevoie. Lăudat fie numele lui Isus. Amin. [1]


[1]Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.