29 mai 2021

29 mai 2021

            ,,Căci acest fiu al meu era mort, și a înviat, era pierdut, și a fost găsit.Și au început să se înveselească. (Luca 15:24)

            Pilda fiului risipitor are niște aspecte foarte fascinante. După ce fiul risipitor cheltuise tot ce avea, s-a pomenit în mijlocul porcilor, și Scriptura afirmă că și-a venit în fire.

            Ce expresie frumoasă, e ca și cum Dumnezeu înțelegea că omul nu fusese în apele lui, dar acum, prin înțelepciunea învățată din pierdere și dorul de casă, și-a venit în fire.

            Oamenii nu mereu la fel. Ei rătăcesc așa cum a făcut fiul risipitor apoi se întâmplă ceva care îi determină să-și vină în fire.

             Harul nu vine ca vremea, ca un mare val de har fierbinte și apoi nici urmă de har. Din moment ce harul este ce este Dumnezeu, Dumnezeu trebuie să Se poarte întodeauna conform naturii Sale. Trebuie să Se poarte conform naturii Sale înainte de Potop și după Potop. Conform naturii Sale când a fost data legea și după aceea. Dumnezeu trebuie să Se poarte întodeauna conform naturii Sale, și,întruncât harul este un atribut al lui Dumnezeu, este ce este Dumnezeu și nu poate fi scos din Dumnezeu dacă Dumnezeu rămâne Dumnezeu. A fost și întodeauna va fi har în inima lui Dumnezeu ,și nu este mai mult har decât a fost vreodată și nu va fi mai mult har vreodată decât este acum.

            Nu mai sunt o oaie rătăcită, îmi place să fiu îndrumat, iubesc glasul blândului meu Păstor, și-mi place truma liniștită, nu mai sunt un copil capricios, nu mai caut să hoinăresc, iubesc glasul Tatălui meu ceresc și-mi place casa Sa! (Horatius Bonar).

Un răspuns personal..

Tată ceresc, e o mare mângâiere pentru mine să vin la Tine și să găsesc că harul Tău este mereu suficient. Eu mă schimb, dar harul Tău nu se schimbă niciodată. El mă adduce întodeauna unde vrei Tu să fiu. Amin. [1]


[1]Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.