24 mai 2021

24 mai 2021

            Dumnezeu împărațește peste neamuri, Dumnezeu șade pe scaunul, Lui de domnie cel sfânt. Domnitorii popoarelor se adună împreună cu poporul Dumnezeului lui Avraam: căci ale lui Dumnezeu sunt scuturile pământului: El este mai înalt și mai presus de orice. (PSALMUL 47:8-9)

            Aceasta este ziua creștinilor care spun glume și se distrează. Puțini iau ceva în serios, mai ales creștinismul lor. Dacă nu-I poți face pe oameni să râdă nu-I face să revină. Motoul nostru este: Să le dăm ce-și doresc și ei ne vor da ce ne dorim. Dacă nu îi poți face să râdă o dată pe minut, se plictisesc și nu se mai întorc.

            Ce mă deranjează pe mine în toată această poveste este că fiecare dintre noi vom fi chemați înaintea Infailibilului pentru a da socoteală de viața noastră. Atmosfera nu va fi potrivită pentru a spune glume, Dumnezeu este mereu serios și va fi și mai mult în acel moment. Cum ne vom descurca?

            Există un mod prin care omul să se ridice la acea locuință sublimă, un mod de a ne pregăti pentru vederea sfințeniei de sus. Imnodica noastră ne încurajează să mergem pe calea care ne va duce drept în copleșitoarea prezență a lui Dumnezeu. Poate că de aceea imnurile nu sunt așa de populare azi.

            Dar cum pot eu, un fiu al ignoranței și al nopții, să intru în sfănta sfintelor din cer și să mă întâlnesc cu Dumnezeu?

            Doar plecându-mă cu reverență smerită în fața Celui Sfânt.

Aceastea, aceasta ne pregătesc pentru a vedea

Sfințenia de sus;

Fii ignoranței și ai nopții,

Pot locui în Veșnica Lumină,

Prin Dragostea Eternă.

THOMAS BINNEY (1798-1874)

Un răspuns personal..

Doamne, Tu stai pe tronul Tău cu serafimi, heruvimi, îngeri, arhangheli, căpetenii, domnii și creaturi necăzute. Ele pot suporta fericirea arzătoare, dar asta este pentru că ele nu au cunoscut niciodată o lume căzută ca aceasta. Amin. [1]


[1]Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.