14 mai 2021

14 mai 2021

            Dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga și va căuta fața Mea, și se va abate de la căile lui rele – îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul și-I voi tămădui țara. (2 CRONICI 7:14)

            În Apocalipsa citim despre oameni aflați în prezența lui Dumnezeu, dar nu printr-o conexiune tehnică.

Ce mă îngrijorează azi este că suntem creștini tehnici și o putem dovedi. Putem dovedi că suntem creștini printr-o analiză tehnică. Oricine poate deschide un lexicon grecesc pentru a-ți arăta că esti un om sfânt. Eu mă tem de acest gen de creștinism, întrucât, dacă nu m-a încercat niciun sentiment de josnicie în contrast cu acel sentiment de sfințenie inabordabilă și indescriptibilă, mă întreb dacă am fost vreodată lovit destul de tare pentru a mă pocăi cu adevărat. Dacă nu mă pocăiesc, nu pot să cred.

            Ni se spune: „Crede, frate, crede doar.” Apoi ni se zâmbește, ni se cere numele, adresa și la ce biserică am vrea să ne ducem. Am rezolvat totul din punct de vedere tehnic. Mă tem că părinții noștri L-au cunoscut pe Dumnezeu într-un mod diferit. L-au cunoscut pe Dumnezeu altfel decât prin analiză tehnică.

            A fost un episcop care se ducea pe malul râului, îngenunchea lângă un buștean și își petrecea sâmbăta după-masa pocăindu-se de păcatele lui. Probabil că în toată regiunea nu există om mai sfânt. El a simțit josnicia păcatului său și nu putea suporta griul spălăcit în contrast cu inabordabilul alb strălucitor care era Dumnezeu.

Doamne Isuse, înaintea Ta aștept răbdător;

Vino acum și în mine creează o inimă nouă.

                Celor care Te-au căutat niciodată nu le-ai spus „Nu. ”

      Acum spală-mă și mai alb decât zăpada voi fi.

(JAMES L.NICHOLSON )

Un răspuns personal..

Duh, Sfânt al lui Dumnezeu, fă-mă să simt josnicia păcatului meu. Nu mă lăsa să mă gândesc cu ușurință despre păcatul meu, ci îngaduie-mi să mă gândesc la el asa cum gândești Tu despre el.

Spală-mă ca să fiu mai alb decât zăpada, Domn drag, Te rog. În numele lui Isus, Amin.[1]


[1]Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.