13 mai 2021

13 mai 2021

                       
Îmi voi face numele cunoscut, Numele Meu cel sfânt în mijlocul poporului Meu, Israel, și nu-i voi mai lăsa să-Mi pângărească numele Meu cel sfânt, ci vor ști neamurile că Eu sunt Domnul, Sfântul lui Israel! (Ezechiel 39:7)

            Oamenii se plâng adesea de fatul că predic tot timpul despre persoana lui Dumnezeu. Ei spun că eu nu văd decât o parte din marele adevăr și că există mai mult. Mă acuză că sunt îngust în gândire și predicare.

            Dacă vreți să fiți înguști, și cred că ar trebui să fim înguști în ceea ce trebuie, eu voi continua să-mi concentrez atenția asupra persoanei lui Dumnezeu. Dacă voi pune accentul pe Dumnezeu, și pe sfințenia lui Dumnezeu, și pe calitatea inabordabilă care poate fi numită acel lucru teribil, Cel sfânt, cred că mă aflu pe calea bună. Eu nu primesc ordine de la oameni, ci de la Dumnezeu.

            Problema lucrărilor de slujire din ziua de azi este că sunt croite pentru barbați și femei. Care e ultima modă? Haide-ți s-o urmăm și oamenii vor veni bucluc. Multe biserici se axează pe teme culturale pentru a putea fi revelante din punct de vedere cultural.

            La un moment dat, în biserica lui Charles Spurgeon-Metropolian Tabernacle din Londra, Anglia-cineva a furat ceasul din spatele sanctuarului. În locul ceasului a lăsat, atent, un bilet pe care scria: Din moment ce pastorul este mai preocupat de veșnicie decât de timp, nu va duce lipsa ceasului.

            Iertați-mă că-mi îndrept toată atenția spre Dumnezeu.

            Începe, limbă, o teamă cerească și rostește ceva infinit, lucrările mărețe sau numele mai măreț încă Al veșnicului nostru împărat. (Isaac Watts)

Un răspuns personal..

Tată ceresc, iartă-mă când sunt atras de lucrurile lumii. Ajută-mă azi să-mi concentrez atenția asupra Ta, excluzând orice altceva. Și mă rog ca Isus Hristos să-mi binecuvânteze umblarea de azi. Amin.[1]


[1] Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.