11 mai 2021

11 mai 2021

            Teama de Domnul este începutul înțelepciunii, și cunoașterea celui sfânt este înțelegere. (Proverbe 9:10)

            În Vechiul Testament – Biblia ebraică – sunt două cuvinte pentru „sfânt”. Unul este folosit aproape exclusiv despre Dumnezeu, Cel Sfânt. Il găsesc rareori întrebuințat despre orice sau oricine în afară de Dumnezeu.

            Am fost foarte fascinat de acest verset din Proverbe, de faptul că acest cuvânt exprimă, mai degrabă, ceva abstract, ceva sfânt decât Cel Sfânt.

            Expresia care mă intrigă de fapt este “cunoașterea celui sfânt”. Aici implicația nu este doar sfânt , ci Cel Sfânt. Aici ar trebui pus accentul.

            Sfințenia nu se bazează pe lucrurile pe care le facem sau nu le facem. Noi am greșit extraordinar în acest domeniu și am făcut mare rău creștinismului. Nu căutăm așa de mult sfințenia căt Îl căutăm pe Cel Sfănt. Mulți au o idee abstractă despre sfânt, care nu are absolut nicio influență asupta relației lor cu Dumnezeu; felul în care înțeleg sfântul are totul de-a face cu relația lor cu lumea din jurul lor.

            Dar, dacă sunt în armonie cu Cel Sfânt, voi avea toată sfințenia de care am nevoie pentru a trăi în această lume.

            Țelul meu a Dumnezeu, nu bucuria, nici pacea,

      Și nici măcar binecuvântarea, ci El, Dumnezeul meu;

   E treaba Lui să mă conducă acolo, nu a mea, ci a Lui –

“Cu orice preț, Domn drag, pe orice drum”

                                   FREDERICK BROOK (FĂRĂ DATĂ)

Un răspuns personal..

Sfânt Dumnezeu și Tată, vin înaintea Ta în liniștea sfântă pe care Tu o meriți. A Te cunoaște înseamnă a cunoaște și înțelege sfințenia care trebuie să fie viața mea. Mă rog în numele lui Isus, amin.[1]


[1]Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.