8 mai 2021

8 mai 2021

             Dar omul firesc nu primește lucrurile Duhului lui Dumnezeu căci pentru el sunt o nebunie și nici nu le poate înțelege, pentru că trebuie judecate duhovnicește.  (1 Corinteni 2:14)

            Un adevăr uneori uitat este că suntem făpturi omenești căzute-spiritual, moral, mental și fizic.  Suntem căzuți în toate modurile în care pot cădea oamenii, fiind ceea ce sunt, și noi suntem cu toții născuți într-o lume stricată. Încă din leagăn învățăm să ne adaptăm la asta. O bem împreună cu laptele matern, o inspirăm o dată cu aerul. Educația o adâncește și experiența ne-o confirmă. Pretutindeni impurități rele și totul este murdar.

            Chiar  albul nostru cel mai alb este un gri spălăcit și cei mai nobili  eroi ai noștri sunt eroi plini de praf. Așa că învățăm să scuzăm, să trecem cu vederea și să nu așteptăm prea multe unii de la alți. Nu așteptăm tot adevărul de la dascăl,nu așteptăm cinste deplină de la politicienii noștri, îi iertăm repede când ne mint și îi votăm din nou. Nu așteptăm corectitudine de la comercianți și nu așteptăm de la nimeni să fie absolut de încredere.

            Reușim să o scoatem la un capăt într-o lume de felul acesta doar dând legi pentru a ne proteja, nu doar de elementul infracțional, ci și de cei mai buni oameni care există, care în clipa ispitei ar putea să profite de noi.

             Ce neajutorată natură vinovată stă, inconștientă de povara sa! Inima, de-i neschimbată, niciodată nu se poate ridica la fericire și la Dumnezeu. (Anne Steele)     

Un răspuns personal..

Tată ceresc, tragedia vremurilor noastre este că ne-am pierdut abilitatea de a concepe ceva sfânt. Ajută-ne să ne ridicăm deasupra deficiențelor noaste omenești și să descoperim Dumnezeul care ești. Amin.[1]


[1] Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.