7 mai 2021

7 mai 2021

             Dumnezeu a zis :,,Nu te apropia de locul acesta, scoate-ți încălțămintea din picioare, căci locul pe care calci este un pământ sfânt.’’ (Exodul 3:5)

            Când Leonardo da Vinci a pictat faimoasa sa Cină cea de taină, nu a întâmpinat prea multe greutății, cu exepția chipurilor. A pictat chipurile fără prea multă greutate, în afară de unul. Nu s-a simțit vrednic să picteze chipul lui Isus. S-a oprit, nevenindu-i să se apuce de el, dar știind că trebuie. Apoi, cu nepăsarea impulsivă a disperării, l-a pictat repede și gata. Oricum n-avea niciun rost, s-a gândit el, că și așa nu-l putea picta.

            Vorbind despre sfințenia lui Dumnezeu, și eu mă simt cam tot așa. Uneori cred că n-are niciu rost ca cineva să încerce asta. Cu cât meditez mai mult la Dumnezeu și la atributele Sale, cu atât sunt mai uimit de toată această taină. Cum poți explica o taină?

            La fel ca da Vinci, merg hotarât înainte, prin credință, nădăjduind și crezând că Dumnezeu va lumina adevărul spre Sine în așa fel încât să-L pot cunoaște mai bine. La urma urmelor, acesta este țelul. Dacă mă lupt cu adevărul Bibliei și nu intru în prezența lui Dumnezeu, ce-am rezolvat? Cum îmi revelează o înțelegere intelectuală inima Dumnezeului care m-a creat?

            Sfânt, sfânt, sfânt, Doamne Atototputernic! Dis-de-dimineță se înalță al nostru cânt spre tine, Sfânt, sfânt, sfânt, îndurător și măreț! Dumnezeu în trei persoane, binecuvântată Sfântă Treime! (Reginald Heber).

Un răspuns personal..

Tată ceresc, cu capul plecat îmi deschid Biblia și îl las pe Duhul Sfânt să o lumineze până în punctul în care inima mea începe să cânte cu uimire adoratoare pentru Dumnezeul pe care îl iubesc. Amin și amin.[1]


[1] Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.