5 mai 2021

5 mai 2021

            Apoi le-a zis: ,,Iată ce vă spuneam când încă eram cu voi, că trebuie să se înplinească tot ce este scris despre Mine în legea lui Moise,în Proroci și in Psalmi.’’ (Luca 24:44)

         Eu cred că dificultatea în biserica de azi este că ne-am oprit la revelație, iar revelația nu este de ajuns. Revelația este cuvântul lui Dumnezeu dat. Este un lucru obiectiv, nu subiectiv. Este exterior, nu interior. Este revelația adevărului dată de Dumnezeu, un om o poate crede și o poate crede la modul serios și o poate considera adevărată, dar având totuși numai revelație obiectivă a adevărului care a fost revelat în mod obiectiv.

       Trebuie să facem un pas mai departe spre luminare. Omul cu credința reală crede Cuvântul, însă a fost luminat așa că știe ce înseamnă Cuvântul. Asta nu însemnă că este un învățător biblic mai bun, dar înseamnă că are ceea ce quakerii din vechime numeau o Deschidere. Inima sa a fost deschisă la Cuvânt.

       În ceea ce mă privește, nu puteți avea prea multe texte. Să nu mă înțelegeți greșit și să credeți că eu sunt de părere că textele nu sunt valorose. Cu toate acestea, textele sunt un mijloc care duce la un scop și scopul acela e Dumnezeu.Textul nu este niciodată scopul, Dumnezeu este scopul.

       Adunați toate textele pe care le puteți aduna, dar nu vă opriți acolo. Îngăduiți-I Duhului Sfânt să vă ducă în sfera luminării.

        Trimite-ți Duhul, Doamne,acum la mine, ca El ochii să-mi atingă și să văd, arată-mi adevărul ascuns în al Tău Cuvânt, și în Cartea Ta revelat Te văd, Doamne, pe Tine. (Alexander Grovers).

Un răspuns personal..

Duhule Sfânt, Tu suflare a lui Dumnezeu, suflă asupra mea ca să te pot vedea cu adevărat așa cum Tu dorești să Te văd. Lumineză-mi inima cu strălucirea prezenței Tale. Cer asta în numele lui Isus. Amin.[1]


[1] Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.