4 mai 2021

4 mai 2021

            Și din pricina aceasta sufăr aceste lucruri, dar nu mi-e rușine, căci știu în cine am crezut. Și sunt încredințat că El are putere să păzească ce I-am încredințat până în ziua aceea. (2 Timotei 1:12)

            Există două tipuri de credință: credință nominală și credință reală.

            Credința nominală acceptă ce i se spune și poate cita text după text pentru a o dovedi Este uluitor cum poate această credință nominală să țeasă texte în veșminte, mantii și perdele pentru biserică. Aceasta există din belșug prin toată biserica și trebuie să recunosc că, în cea mai mare parte, ele sunt frumoase. Dar nu au niciun rol în umblarea noastră spirituală.

             Celălalt tip de credință este ceea ce eu numesc credință reală. Acestă credință se bazează pe caracterul lui Dumnezeu și nu se uită la nimic altceva.

              Scriptura nu spune despre Avraam că a crezut textul și i s-a socotit ca neprihănire. Avraam L-a crezut pe Dumnezeu.  Nu ce a crezut Avraam,ci pe cine a contat cu adevărat.

              Omul care are credință reală, spre deosebire de credința nominală, a găsit răspunsul corect la o întrebare importantă: Cum este Dumnezeu? Nicio întrebare nu este mai importantă și nu cere un răspuns adecvat.

               Cum este Dumnezeu? Oamenii cu credință adevărată au găsit răspunsul la această întrebare, prin revelație și luminare. Ei știu în cine au crezut.

                Nu știu de ce al Său har minunat Dumnezeu mi-a arătat, și nici de ce, nevrednic, Hristos în dragoste pentru a fi al Lui m-a răscumpărat. Însă ,,știu în cine am crezut și sunt încredințat că El are putere Să păzească ce I-am încredințat până în ziua aceea.’’(Daniel W.Whittle)

Un răspuns personal..

Dumnezeu al lui Avraam, Isaac și Iacov, credința mea este adânc înrădăcinată în cine ești Tu. Nu Dumnezeul savanților sau al filozofilor sau al teologilor .Credința mea nu este în ce cred, ci în cine cred, și eu cred în Tine. În numele binecuvântat al lui Isus mă rog. Amin.[1]


[1] Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.