20 Aprilie 2021

„Căci înaintea Ta, o mie de ani sunt ca ziua de ieri, care a trecut, și ca o strajă din noapte.” (Psalmul 90:4)

           Unul dintre marile adevăruri ale Scripturii, care îmi încurajează inima așa de mult, este că Dumnezeu Se poartă mereu conform naturii Sale. Niciun arhanghel, nici 10.000 de îngeri cu săbii, niciun heruvim sau serafim nu Îl pot convinge pe Dumnezeu să Se comporte altfel decât conform naturii Sale.

           Eu sunt foarte sensibil la presiunile exterioare. Felul în care mă simt într-o situație dată este rezultatul presiunilor exterioare din jurul meu. Dacă afara este frig, mie îmi este frig. Dacă afară e soare și senin, mă simt vesel și fericit. Dar când este vorba de Dumnezeu, lucrurile nu stau așa.

           Dumnezeu Se poartă întotdeauna  conform naturii Sale și așa va face mereu. El a răscumpărat omul în acest cadru măreț. Nu S-ar putea schimba. Dacă S-ar putea schimba, atunci nu ar putea fi Dumnezeu, pentru că ar trebui să treacă de la mai bine la mai  rău sau de la mai rău la mai bine. Fiind Dumnezeu, și fiind perfect, El nu Se poate duce nici într-o direcție și nici în cealaltă; El trebuie să rămână Dumnezeu.

           Acesta este o veste minunată pentru mine! Când vin la Dumnezeu, nu trebuie să-mi fac griji niciodată dacă Îl voi găsi într-o dispoziție bună. El este mereu același. Nu Se schimbă niciodată. Nicio presiune exterioară de niciun fel nu Îl schimbă. Aleluia! Când Îl găsesc pe Dumnezeu, Îl găsesc pe Dumnezeu.

                                   O, ce dulce e mesajul cel slăvit pe care credința simplă și-l poate însuși

                                   Ieri, azi și în veșnicii, Isus același este.

Încă-I place pe păcătos să-l mântuiască, pe cel bolnav și neputincios să-l tămăduiască,

                       Pe cel ce jelește să-l înveselească și furtuna să o potolească;

Numele Său fie slăvit

(B. Simpson)

Un răspuns personal

Când vin la Tine, Doamne, Te găsesc mereu așa cum ai fost în trecut. Inima Ta este întotdeauna deschisă pentru mine, și pentru asta veșnic îmi pare bine.

 ,, Mereu același” – tema Ta binecuvântată. Amin. 

Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică” (A. W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor. Mulțumim tinerilor care s-au implicat în această lucrare:

Filip Anisia, Husar Adriana, Gheban Bianca, Negruț Ana-Maria, Dubei Levi și Raț Timotei.