28 Martie

„Cum a pornit pe poporul Său ca pe niște oi și i-a povățuit ca pe o turmă în pustiu. Cum i-a dus fără nicio grijă, ca să nu le fie frică, iar marea a acoperit pe vrăjmașii lor.” (Psalmul 78:52-53)

            Domnul nostru Isus, când a văzut mulțimile, le-a văzut ca pe niște oi fără păstor. Le-a văzut situația, a înțeles-o pe deplin și a fost mișcat de compasiune. El le-a spus ucenicilor: ,,Dați-le să mănânce”. Cu alte cuvinte, îi îndruma pe ucenici să facă ceva în legătură cu o situație existentă în acel moment. Compasiunea Lui a fost activă față de oameni, deoarece i-a văzut așa cum erau în realitate.

            Compasiunea lui Dumnezeu este îndreptată spre viața ta așa cum ești în realitate, nu cum crezi tu că ești.

            Extrem de mulți oameni sunt îndurători în patul lor, îndurători în casele lor minunate, îndurători în mașinile lor noi-nouțe, însă compasiunea lor nu este activă. Ceea ce văd nu îi mișcă să acționeze.

            Acești oameni poate citesc despre cineva care suferă și zic: ,,Ce îngrozitor! Acea biată familie este distrusă și a ajuns în stradă, n-are unde să se ducă.” Apoi își văd de treburile lor și uită de situația cu pricina. Ei au simțit compasiune pentru un minut și jumătate, dar compasiunea lor nu a fost activă – nu au făcut nimic cu ea.

            Compasiunea lui Dumnezeu Îl face să intre în acțiune. Compasiunea lui Dumnezeu Îl constrânge să Se implice direct în viața noastră. Lui nu Îi e doar milă de noi, ci are o compasiune activă față de noi și de situația noastră, până acolo că Se implică în mod direct în situațiile prin care trecem.

            Bunătatea și îndurarea mă vor însoți negreșit toată viața mea;

            Și pe veci în casa lui Dumnezeu va fi locuința mea.

                            (Psaltirea Scoțiană)

Un răspuns personal

Dragul meu Păstor Mântuitor, Care mă conduci pe cărarea dreaptă a neprihănirii, nu mă tem de niciun rău, pentru că Tu ești prezent în toate domeniile vieții mele, lucru pentru care Îți sunt veșnic recunoscător. Amin![1]


[1] Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică” (A. W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor. Mulțumim tinerilor care s-au implicat în această lucrare: Filip Anisia, Husar Adriana, Gheban Bianca, Negruț Ana-Maria, Dubei Levi și Raț Timotei.