10 Martie

„Ba încă și acum privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, față de prețul nespus de mare al cunoașterii lui Hristos Isus, Domnul meu. Pentru El am pierdut toate și le socotesc ca pe un gunoi, ca să câștig pe Hristos.” (Filipeni 3:8)

            Când omul își pierde încrederea în caracterul lui Dumnezeu, începe să se prăbușească. Când se întâmplă asta, ajungi să nu mai știi cum e Dumnezeu; singura cale de întoarcere este restabilirea încrederii în El.

            Unica modalitate prin care ne putem restabili încrederea în Dumnezeu este să restabilim cunoașterea lui Dumnezeu. Acest lucru nu poate fi accentuat îndeajuns. Trebuie să ajungem să-L cunoaștem pe Dumnezeu, Dumnezeul care S-a relevat în Cuvântul Său.

            Dacă nu-L cunoaștem pe Dumnezeu sau ce fel de Dumnezeu este El, nu vom avea încredere în nimic din ce spune El. Dacă nu putem avea încredere în ce spune, El nu mai are influență în viața noastră și în scurgerea anilor noștri.

            Una este să citești despre George Muller și credința lui, și bineînțeles că te inspiră. Dar pentru a avea credința lui George Muller, ar trebui să devii George Muller. Dacă vrem să avem credința lui Dumnezeu, va trebui să-L lăsăm să intre în viața noastră și să lucreze prin noi. A-L cunoaște pe Dumnezeu așa cum dorește și merită El să fie cunoscut înseamnă a avea încredere în El – o încredere care se exprimă printr-o viață de credință.

            Isus este lumea întreagă pentru mine, viața mea, bucuria mea, tot ce am;

            El e tăria mea zi de zi; fără El aș cădea.

            Când sunt trist, la El mă duc, nimeni altul nu mă poate înveseli așa;

            Când sunt trist, El îmi dă bucurie, Prietenul meu e El.

(Will L. Thompson)

Un răspuns personal

Scumpul meu Domn și Mântuitor Isus Hristos, am descoperit că ești un prieten mai presus de toți ceilalți prieteni. Cu cât Te cunosc mai mult, cu atât tânjesc mai mult după Tine. Cu cât tânjesc mai mult după Tine, cu atât mai mult inima mea Îți cântă laude. Amin![1]


[1] Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică” (A. W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor. Mulțumim tinerilor care s-au implicat în această lucrare: Filip Anisia, Husar Adriana, Gheban Bianca, Negruț Ana-Maria, Dubei Levi și Raț Timotei.