8 Martie

„Și tu, Solomoane, cunoaște pe Dumnezeul tatălui tău și slujește-I cu toată inima și cu un suflet binevoitor; căci Domnul cercetează toate inimile și pătrunde toate închipuirile și toate gândurile. Dacă-L vei căuta, Se va lăsa găsit de tine; dar dacă-L vei părăsi, te va lepăda și El pe vecie.” (1 Cronici 28:9)

            Am o singură nădejde în viață: să fiu folosit de Dumnezeu. Așa cum bietul măgăruș l-a mustrat pe profet pentru nebunia sa, și cum cântecul unui cocoș a trezit un apostol și l-a adus la pocăință, mă rog ca Dumnezeu să vrea să folosească un instrument atât de nevrednic ca mine.

            Cu cât avem o părere mai bună despre noi și abilitățile și talentele noastre, cu atât ne poate folosi Dumnezeu mai puțin.

            Astăzi avem educație, tehnologie și talente, și ne gândim că toate aceste lucruri trebuie folosite de Dumnezeu. Eu mă bucur atât de mult că nu este așa! Căci dacă ar fi, unul ca mine nu ar fi de niciun folos în mâna Stăpânului. Dar slavă Domnului că nu e așa! Eu mă pun bucuros în rând cu măgarul și cocoșul, pentru că Dumnezeu i-a folosit. Ce e frumos la măgar și cocoș este că ei nu au avut habar cum îi folosește Dumnezeu.

            Una dintre marile plăceri din cer, după părerea mea, va fi să aflăm pentru prima dată cum anume ne-a folosit Dumnezeu.

            Folosește-mă azi, Mântuitor divin! Curăță-l și înnoiește-l pe acest slujitor al Tău.

            Doamne, cu Duhul Tău umple-mă, Te rog; și apoi în slujba Ta folosește-mă azi.

(William Williams)

Un răspuns personal

Doamne, mă rog ca Tu să mă smerești și să mă aduci înapoi cu picioarele pe pământ, ca să înțeleg că nu sunt decât un instrument în mâna Ta. Folosește-mă așa cum crezi de cuviință. În Numele lui Isus mă rog. Amin![1]


[1] Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică” (A. W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor. Mulțumim tinerilor care s-au implicat în această lucrare: Filip Anisia, Husar Adriana, Gheban Bianca, Negruț Ana-Maria, Dubei Levi și Raț Timotei.