17 Februarie

„A doua zi, s-au sculat dis-de-dimineață și au adus arderi de tot și jertfe de mulțumire. Poporul a șezut de a mâncat și a băut; apo s-au sculat să joace..” (Exodul 32:6)

            Închinarea aparține cerului și tuturor ființelor care sunt ființe morale. Nu aparține albinelor, păsărilor din văzduh ori viermilor care se târăsc, ci tuturor ființelor care au percepție morală și inteligență. Este treaba limbii noastre să se închine lui Dumnezeu, iar când nu o facem, ne facem vinovați de jignirea lui Dumnezeu.

            Închinarea este nestemata care lipsește din lumea evanghelică astăzi. Biserica de azi s-a împodobit cu tot ce amuză și distrează. Divertismentul, susțin eu, este blestemul bisericii. Este surogatul diavolului pentru închinare. O, de-ar înțelege creștinii că nu poți veni în prezența lui Dumnezeu cu divertismentul în cap. Toate acestea trebuie date la o parte într-un mod foarte disciplinat și deliberat. Ori este divertisment, ori este închinare. Exact la fel cum nu poți amesteca uleiul cu apa, nu poți amesteca uleiul Duhului Sfânt cu religia diluată care trece azi drept creștinism.

            Indiferent de preț, tot ce concurează cu duhul închinării și îl contrazice trebuie eliminat din biserică. Unde sunt aceia care au destul curaj ca să stea împotriva curentului și să ridice încă o dată standardul Domnului?

            Ridicați-vă și binecuvântați-L pe Domnul voi, cei aleși de El;

            Ridicați-vă și binecuvântați-L pe Domnul Dumnezeul vostru cu inima, cu sufletul și glasul.

                    (James Montgomery)

Un răspuns personal

Tată ceresc, cu atâtea lucruri care să ne distragă atenția de la Tine, eu mă predau puterii călăuzitoare a Duhului Sfânt care mă îndrumă spre Tine. Mă rog ca inima mea să se odihnească în prezența Ta. În numele lui Isus mă rog. Amin. [1]


[1] Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.