18 Februarie

„Familii de popoare, dați Domnului, dați Domnului slavă și cinste! Dați Domnului slavă pentru Numele Lui! Aduceți daruri și veniți înaintea Lui, închinați-vă înaintea Domnului cu podoabe sfinte.” (1 Cronici 16:28-29)

            Când mă uit în țară, văd un colosal avânt în construirea de biserici. Să nu mă înțelegeți greșit, eu mă bucur pentru fiecare clădire de biserică ce se ridică.

            Aceste noi clădiri de biserică se bucură de ultima tehnologie și de ultimele jucării care pot fi cumpărate cu bani. Nu s-a făcut nicio economie la aceste clădiri. Nu doar tehnologia, ci și arhitectura și ornamentele sunt de așa natură încât să îți taie răsuflarea. Eu sunt printre primii care apreciază frumusețea oricărui lucru. Am vizitat unele din cele frumoase catedrale din această țară și am rămas uimit de frumusețea lor.

            Un gând îmi strânge inima: cu ce preț sunt aceste clădiri ridicate și împodobite cu toată aceste frumusețe?

            Avem de toate, dar biserica a pierdut o nestemată strălucitoare. Cred că această nestemată a fost pierdută în biserica evanghelică a zilelor noastre. Închinarea este nestemata care lipsește din lumea evanghelică, iar extraordinara și minunata nestemată cu misterioasa sa strălucire este aproape pierdută pentru noi. Ne strângem laolaltă și trecem prin ritualurile și formele de închinare la Dumnezeu, însă mă tem că am uitat să ne închinăm lui Dumnezeu.

            Cântați Domnului secerișului, cântați cântece de dragoste și laudă; cu inimăși glas bucuros strigați aleluia: prine El anotimpurile trec în ordine roditoare; cântați Domnului secerișului un cântec de dragoste, de bucurie plin.

                    (John S. B. Monsell)

Un răspuns personal

Dumnezeule și Tată al Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos, iartă-mă că am devenit așa de înrobit de ceea ce mă înconjoară încât am uitat să privesc în sus și să-Ți văd fața, numai de strălucirea feței Tale am nevoie cu adevărat. Amin. [1]


[1] Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.