27 Ianuarie

„Vrednic ești Domnul și Dumnezeul nostru, să primești slava, cinstea și puterea, căci Tu ai făcut toate lucrurile și prin voia Ta ele au existat și au fost făcute!”(Apocalipsa 4:11)

            Două aspecte ale credinței sunt cruciale în viața creștinului.

            Unul este acela că suntem atât de răi cât spune Dumnezeu că suntem. Dacă nu am credință în Cuvântul lui Dumnezeu cu privire la răutatea mea, nu mă voi pocăi niciodată. Dacă nu mă pocăiesc, nu am nicio șansă să mă schimb, iar dacă nu mă schimb, nu voi ajunge niciodată în acel loc de părtășie cu Dumnezeu pe care Îl dorește El. Trebuie să accept ce spune Dumnezeu despre mine ca adevăr neschimbător. Atunci voi fi pe drumul către schimbare.

            Următorul aspect este acela că îi suntem  așa de dragi lui Dumnezeu cum spune El că suntem. Dacă nu credem că El ne dorește așa de mult cum spune că ne dorește, niciodată nu vom intra în prezența Sa și nu Îi vom oferi închinarea după care tânjește.

            Dacă toți ar putea să fie botezați dintr-o dată în credința pură și plină de bucurie că Dumnezeu ne dorește și dorește să ne închinăm Lui, să-L admirăm și să-L lăudăm, am deveni cei mai fericiți oameni de pe fața pământului, oameni care radiază de fericire.

            Dumnezeu ne-a făcut ca să ne închinăm Lui și când nu o facem nu ne împlinim rostul pentru care am fost creați.

            Toată lauda Lui, care domnește sus în măreție supremă,

Cel care Fiul și-a dat, să moară pentru om, ca să-l poată răscumpăra!.

(William H. Clark)

Un răspuns personal Tatăl meu care ești în ceruri, păcatul meu este mereu înaintea mea și dacă n-ar fi fost uluitor harul pe care l-ai trimis în direcția mea, n-aș fi putut să intru în prezența Ta. Aleluia pentru cruce! Amin. [1]


[1] Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.