19 Ianuarie

„Apoi Dumnezeu a zis: “ Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peștii mării, peste pasările cerului, peste vite, peste tot pământul și peste toate târâtoarele care se mișcă pe pământ.”  (Geneza 1:26)

            Dumnezeu ne-a făcut după chipul Său; și pentru că ne-a făcut după chipul Său, o parte din mine este ca Dumnezeu. Mi-aș dori ca toți creștinii să poată vedea asta. Sufletul omenesc seamănă cel mai mult cu Dumnezeu din tot ce a fost creat vreodată.

            Cum este posibil așa ceva, din moment ce există atât de mult păcat în lume și atât de multe care par fără Dumnezeu? Răspunsul este păcatul. Omul a căzut, dar nu atât de jos încât Dumnezeu să nu ne poată reabilita și răscumpăra. Pentru Dumnezeu este ușor să facă asta, deoarece are un material cu care să lucreze, care cândva a fost făcut după chipul Său.

            Dacă omul nu ar fi fost făcut după chipul lui Dumnezeu, răscumpărarea nu ar fi fost posibilă. Cei care au încercat să conceapă omul ca fiind venit în această lume fără un Creator, neagă de fapt răscumpărarea omului. Numai ce a fost creat după chipul lui Dumnezeu poate fi restabilit de Dumnezeu.

            O parte din închinarea mea zilnică este să sărbătoresc acest minunat adevăr. Sunt răscumpărat pentru că am fost creat după chipul lui Dumnezeu. Deși păcatul a distrus aproape complet acel chip , harul lui Dumnezeu este mai mare decât tot păcatul omului strâns laolaltă.

            Crucea stă fermă. Aleluia! Aleluia! Sfidând orice rafală. Aleluia! Aleluia!

Vanturile iadului au bătut, lumea ura și-a arătat, Dar ea nu s-a prăbușit.

Aleluia pentru cruce!

(Horatius Bonar)

Un răspuns personal Tatăl nostru care ești în ceruri, numele Tău este sfințit în această inimă a mea, când Te laud. Mă bucur în mântuirea mea prin Isus Hristos, Domnul meu. Amin. [1]


[1] Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.