18 Ianuarie

„ Te voi lăuda din toată inima mea, Doamne Dumnezeul meu, și voi preamări Numele Tău în veci!” (Psalmul 86: 12)

            Un lucru greu de înțeles este acela că Dumnezeu nu este afectat de atributele materiei. Greutatea, mărimea și spațiul nu-L afectează. Pe noi toate aceste lucruri ne afectează într-o măsură mai mare sau mai mică și facem greșeală de a presupune  că orice ne afectează pe noi trebuie să-L afecteze și pe Dumnezeu. Avem o tendința naturală de a încerca să-L aducem pe Dumnezeu la nivelul nostru.

            Cu cât ajungi să-L cunoști  mai mult pe Dumnezeu și să-I înțelegi natură, cu atât începi să te minunezi de imensitatea Lui. El este mai mare decât orice am putea noi pricepe. Un creștin bine învățat va știi că Dumnezeul căruia I se închină nu este afectat de niciun lucru care ne afectează pe noi.

            Acesta este un lucru bine de știut. Dacă Dumnezeu ar fi influențat de ceea ce mă influențează pe mine, cum m-aș putea închina Lui? Cum aș putea avea încredere deplină în El dacă ar fi afectat de aceleași lucruri care mă afectează pe mine?

            În timp ce mă bălăcesc în natura mea muritoare, privesc în sus, plin de o nespusă bucurie, la Cel care este nemuritor, invizibil, înțelept cum numai Dumnezeu e, știind că El m-a invitat și pe mine să am parte de natura Sa.

            Oh, ce mult Îl iubesc pe Isus! Nemuritor, invizibil, înțelept cum numai Dumnezeu e,

În lumina inaccesibilă, ascuns de ai noștri ochi, Preabinecuvântat, Preaslăvit,

Cel de zile Îmbătrânit, atotputernic, victorios, al Tău Nume măreț îl lăudăm.

(Walter C. Smith)

Un răspuns personal

Tată drag din ceruri, Te iubesc cu o  dragoste adânc înrădăcinată în inima Fiului Tău drag, Domnul Isus Hristos, Mântuitorul nostru. Cu cât Te iubesc mai mult, cu atât sunt mai împăcat cu mine însumi. Amin. [1]


[1] Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.