11 Ianuarie

„ Celui cu inima tare, Tu-i chezășuiești pacea; da, pacea, căci se încrede in Tine. Încredințați-vă în Domnul pe vecie, căci Domnul Dumnezeu este stânca veacurilor.” (Isaia 26:3-4)

            Adorația este un aspect important al închinării mele personale în fața lui Dumnezeu. Ea nu poate fi obținută prin niciun fel de eforturi omenești, ci este adusă la incandescență de focul Duhului Sfant în viața mea. Închinarea mea în fața lui Dumnezeu trebuie să fie sentimentul de uimire, copleșitoare și adorație, să-L iubesc, să tânjesc după Dumnezeu și să-L aștept pe El.

            David Brainerd a murit acasa la Jonathan Edwards, la vârsta de 29 de ani. În acei câțiva ani ai vieții sale, a avut o așa pasiune pentru Dumnezeu încât nimic altceva nu i-a putut satura inima. Îngenunchea în zăpadă și era așa de pierdut în închinare, rugăciune și mijlocire încât  atunci când termina, zapada era topita pe o rază mare in jurul lui. De acest fel de pasiune avem noi nevoie în ziua de azi. Da, de bărbați și de femei care nutresc așa un dor după Dumnezeu încat orice altceva din viața lor să fie dat la o parte!

            Vreau ca închinarea mea la Dumnezeu să fie la fel de reală. Eu nu sunt în favoarea imitarii formelor exterioare asociate închinării. Eu sunt în favoarea strădaniei de a atinge pasiunea închinării pe care oameni ca aceștia au dovedit-o în viața lor. Vreau să-L iubesc pe Dumnezeu mai mult decât orice om din generația mea.

            Minunat Mântuitor, Domn al popoarelor;

            Fiu al lui Dumnezeu și Fiu al omului!

            Slava și cinstea, lauda, adorația;

            Acum și în veci ale Tale să fie!

( Iezuiții germani)

Un răspuns personal

Doamne Isuse, vin la Tine pentru că Tu m-ai invitat să vin. Cu inima tremurătoare îmi ridic glasul  spre lauda si adorația Ta. În numele Tău scump mă rog. Amin. [1]


[1] Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.