O verificare de sfârșit de an

„Îmi vei arăta cărarea vieţii; înaintea Feţei Tale sunt bucurii nespuse şi desfătări veşnice, în dreapta Ta.” – (Psalmii 16:11)

Dacă păsările ar înceta să bată din aripi, ele ar cădea imediat la pământ. Chiar dacă te strădui mereu să ai o inimă curată, câteodată firea te va trage în jos. Trebuie să îți reînnoiești  determinarea în mod regulat. În mod ciudat, o prăbușire spirituală ne lasă mai jos decât atunci când am început.

Ceasurile, de exemplu, necesită curățare și ungere. Uneori au nevoie de reparații. În mod similar, trebuie să avem grijă de viața noastră spirituală, examinându-ne inimile, cel puțin anual.

Este destul timp pentru toate celelalte lucruri pe care dorești să le faci. Nu poți și nici nu este nevoie să le faci pe toate într-o zi.

Timpul zboară și de aceea trebuie să îți păstrezi ținta bine definită: veșnicia. Nu o arunca pentru niște lucruri lumești. Privește mereu la Hristos și încearcă să Îi râmâi credincios în toate.

Toată gloria, lauda și mulțumirea să Îi fie aduse Lui. Amin.

(Fracis de Sales: Viața devotată)

Un răspuns personal

Nu aș putea spune că sunt un om devotat întru totul Ție. Dar îmi doresc atât de mult să fiu. Ajută-mă, Te rog! Amin[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.