Cumpătare

„Depărtează de la mine neadevărul şi cuvântul mincinos; nu-mi da nici sărăcie, nici bogăţie, dă-mi pâinea care-mi trebuie!” – (Proverbele 30:8)

Nu toți putem trăi ca sfinții; și totuși, putem urma multe dintre căile acestora. Putem găsi plăcere în lucrurile cerești, și nu în cele lumești. Putem fi tăcuți și umili. Putem iubi oamenii. Putem suporta necazurile cu răbdare. Putem întoarce binele pentru rău. Aceste lucruri sunt plăcute lui Dumnezeu.

Unii sunt foarte preocupați de sănătatea lor. Sunt atenți la ceea ce mănâncă. Uneori, de fapt, își fac rău mâncând întotdeauna ceea ce consideră a fi cel mai bun aliment. Ei cred că pot combina carnea și spiritul, dar greșesc. Ele ajung să le dăuneze atât sănătății, cât și devotamentului. Progresul devoțional se întâmplă cel mai sigur pentru cei care duc o viață simplă și modestă.

 (Lawrence Scupoli: Lupte Spirituale)

Un răspuns personal

Extremismul pare lăudabil atunci când cineva intenționează să fie bun. Și totuși, sănătatea este rar întâlnită la orice extremă. Mulțumesc, Doamne, pentru încurajarea Ta primită din învățăturile trecutului. Învață-mă cum să duc o viață simplă. Amin[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.