Devoțiunea izvorăște din interior

„Strângeţi-vă, veniţi şi apropiaţi-vă împreună, voi, cei scăpaţi dintre neamuri! N-au nicio pricepere cei ce îşi duc idolul de lemn şi cheamă pe un Dumnezeu care nu poate să-i mântuiască.” – (Isaia 45:20)

Începătorii în credință dezvoltă adesea un fel de avaritate spirituală. Ei nu se pot sătura de Dumnezeu. Nu pot participa la suficiente servicii pentru a fi satisfăcuți spiritual. Se alătură în numeroase grupuri de studiu. Citesc carte după carte. Ei petrec mult timp în jurul acestor lucruri, mai degrabă decât se concentrează pe elementele de bază ale unei vieți spirituale. Mai mult, ei se împovărează cu imagini și obiecte spirituale.

Adevărata devoțiune vine din inimă, nu din fapte sau obiecte exterioare.

(Ioan al Crucii: Noaptea întunecată a sufletului)

Un răspuns personal

Isus nu spune că aceste lucruri nu sunt utile sau că ele ar fi rele în sinea lor. Atașamentul față de acestea este, de fapt, problema spirituală. Doamne, Îți mulțumesc pentru fiecare amintire a iubirii tale în Isus Hristos. Dar întotdeauna ajută-mă să privesc dincolo de aceste lucruri. Amin[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.