Muzica cerească

„Strigaţi către Domnul cu strigăte de bucurie, toţi locuitorii pământului! Chiuiţi, strigaţi şi cântaţi laude! Cântaţi Domnului cu harpa, cu harpa şi cu cântece din gură! Cu trâmbiţe şi sunete din corn, strigaţi de bucurie înaintea Împăratului, Domnului!” –(Psalmii 98:4-6)

Nimic altceva decât Dumnezeu nu ne poate umple sufletul pe deplin. Capacitatea sufletului nostru este concepută numai pentru Dumnezeu. Dacă încercăm să-l umplem cu lucruri pământești, nu vom fi niciodată mulțumiți. Iubiții lui Dumnezeu vor fi în pace când vor fi plini de El.

Cântatul este un mod încântător prin care sufletele noastre pot urca spre plăcerile cerului. Odată stăteam într-o capelă, cântând psalmi seara, înainte de cină. Mi se părea că pot auzi instrumente cu coarde cântând deasupra mea. Prin rugăciunile mele, am ajuns la aceste sunete cerești. Am experimentat un amestec de melodii interne. Improvizăm cu armoniile cerești. Meditația mea s-a transformat în muzică. Nu spun că acest lucru este pentru toată lumea. Dacă acest cadou îi este dat, lăsați-l pe cel care îl primește să se bucure de el.

 (Richard Rolle: Focul dragostei)

Un răspuns personal

O, Isuse bun, dă-mi experiențe noi cu Tine. Din moment ce nu Te pot vedea, ajută-mă să Te cunosc cu adevărat. Vino în cele mai adânci locuri ale sufletului meu. Umple-mă cu strălucirea Ta. Copleșește-mă cu dragostea Ta. Amin[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.