Drepturile noastre

„Zideşte în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou şi statornic!” – (Psalmii 51:10)

Există câteva afirmații pe care este bine să le evităm, precum: „Am avut dreptate”, „Cei din jur nu au niciun drept să se poarte urât cu mine”.

Dumnezeu ne arată pe propria Sa piele că nu este bine să avem astfel de noțiuni false despre ceea ce este drept! Crezi că a fost corect ca Isus să sufere toate acele insulte? Oamenii care I-au făcut acele lucruri rele unui om bun au avut dreptul să o facă? De ce credem că ar trebui să purtăm doar cruci la care ne așteptăm? Crezi că duci o cruce atât de grea încât acum ai dreptul să nu mai suporți sarcini și mai grele?

Când suntem jigniți și răniți, El ne îndeamnă să suportăm. Putem împărtăși această dezonoare cu Hristos. Consideră-te norocos că ai o astfel de ocazie să umbli pe căile Lui.

(Teresa of Avila: Calea perfecțiunii)

Un răspuns personal

Acest sfat nu este ușor de luat, Doamne. Dar simțul puternic al acestuia rămâne rezonabil. Ajută-mă să suport nedreptatea personală cu putere și să trâmbițez pentru dreptatea celor din jur. Amin[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.