Capcanele intereselor lumești

„Unul socoteşte o zi mai presus decât alta; pentru altul, toate zilele sunt la fel. Fiecare să fie deplin încredinţat în mintea lui.” – (Romani 14:5)

Anumiți oameni vor revendica o bucată de lume și vor crede că au descoperit o comoară. Apoi poate vor vedea un alt lucru care le place. Devin sfâșiați între cele două extreme, precum un câine strâns între două bucăți de carne. Majoritatea dintre noi credem că ducem o viață neprihănită. Ne convingem că ceea ce facem este bun pentru noi sau ne agităm că nu suntem îndeajuns de buni. Uneori, credem că această stare de neliniște este bună pentru noi. Dar de fapt ne înșelăm.

Cel care găsește un loc sigur de lucru este binecuvântat. Iată ceea ce face o decizie utilă: dorința de a face ceva bun pentru ceilalți. Cu cât ești mai preocupat de propriile interese, cu atât vei face mai puțin bine.

Cu toții ne dorim să avem cât mai puține griji. Cu cât iubim mai multe lucruri, cu atât mai ușor putem fi atinși de necaz. Să presupunem că cineva îți spune: „Te voi răni. O să-ți distrug liniștea sufletească. Voi spune lucruri rele despre tine.” Persoana respectivă va fi la fel de supărată și tulburată ca și tine. Sufletul tău este expus la atâtea pericole pe cât sunt lucrurile pe care le iubești.

Din cauza nevoilor și anxietăților fizice, poți lăsa foarte ușor lumea să intre. De fapt, ești anxios chiar dacă ai lumea.

(Guico I: Meditații)

Un răspuns personal Doamne, știu ce este esențial: să fac alegeri bune. Trebuie să aleg siguranța dragostei tale, siguranța de a mă oferi aproapelui meu. Învață-mă cum să Te aleg chiar și atunci când nu știu cum. Amin[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.