Fii un om al păcii

9 Decembrie

Fii un om al păcii  

„Şi roada neprihănirii este semănată în pace pentru cei ce fac pace.”

(Iacov 3:18)

Este nevoie de ceva mai mult decât să ai pace în a ta ființă. Nu este suficient să nu jignești și să fii mereu gata să ierți. Totuși lipsește ceva chiar dacă nu stârnești necazuri sau nu te răzbuni când cineva îți greșește.

Este la fel de important să încerci să aduci pace, să fii un mediator în situațille ce implică ceartă, răutate sau invidie. Este bine ca atunci când observi situații disruptive să faci tot posibilul pentru a rezolva criza respectivă.

Încearcă orice cale diplomatică înainte de a recurge la ceartă. Când fiecare efort eșuează, de exemplu, un rege este obligat să își pare regatul și supușii. El atunci incearcă să aducă pacea. La fel face și in momentele când îi pedepsește pe hoți sau ucigași și pe acei care tulbură liniștea.

Oamenii care tulbură pacea sunt blestemați la o viață plină de amărăciune. Printre aceștia se numără bârfitorii, clevetitorii, semănători ai discordiei, calomniatorii.

Nu căuta să te răzbuni atunci când ți se greșește. Orice acțiune făcută în această direcție ia din autoritatea lui Dumnezeu. Dumnezeu este Tatăl tuturor lucrurilor. Este dreptul lui să-și judece copiii. Răzbunarea este numai a Lui.

(William Tyndale: Expunere asupra predicii de pe munte)

Un răspuns personal

Doamne, ajută-mă să fac diferența între a fi pasiv și a fi un om care aduce pace în jurul său. Amin[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.