O rugăciune scurtă dar sinceră

10 Decembrie

O rugăciune scurtă dar sinceră  

„Nu te grăbi să deschizi gura şi să nu-ţi rostească inima cuvinte pripite înaintea lui Dumnezeu, căci Dumnezeu este în cer, şi tu, pe pământ; de aceea să nu spui vorbe multe.” – (Eclesiastul 5:2)

Poate că ești o persoană care se luptă cu rătăcirea gândurilor în timpul rugăciunii. Nimic nou. Te asigur că mai sunt alții ca tine.

O modalitate ca să repari acest obicei este să îi spui Lui despre această luptă. Nu folosi cuvinte elegante sau nu încerca să ai rugăciuni foarte lungi. Chiar acest lucru îți va distruge atenția. Roagă-te precum un cerșetor în fața unui om bogat. Fă o misiune din a sta cu mintea în prezența lui Dumnezeu. Dacă apuci să rătăcești, încearcă să revii în liniște inapoi la El.

O altă modalitate de a rămâne adâncit în  momentele de rugăciune este să îți ferești mintea de a rătăci prea departe în alte momente ale zilei. Rămâi strict în prezența lui Dumnezeu. Dacă te gândești mult la El, vei găsi ușor să-ți păstrezi mintea calmă în timpul rugăciunii.

(Fratele Lawrence: Practica prezenței lui Dumnezeu)

Un răspuns personal

Dacă un lucru mă interesează, Doamne, sunt atent. Dacă un lucru mă plictisește, mintea mea rătăcește. Cum ar putea vreodată prezența Ta divină să mă plictisească? Singurul răspuns posibil este că nu cred cu adevărat că ești aici alături de mine. Deschid-mie ochii ca să Te văd. Amin[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.