Biserica se aseamănă cu…

5 Decembrie

Biserica se aseamănă cu…

„S-a stârnit o mare furtună de vânt, care arunca valurile în corabie, aşa că mai că se umplea corabia.” (Marcu 4:37)

De câteva ori Dumnezeu aseamănă Biserica cu o turmă de oi. Alteori se folosește de metafora cu copiii sau de vița de vie. Părinții bisericii din vechime compar Biserica cu o barcă, care este la mila valurilor. Este purtată de acestea în toate părțile și se poate afla în pericol datorită piraților sau a pietrelor. Ar putea să se scufunde oricând.

Dacă oile nu ar avea înclinația naturală de a rătăci, de ce ar mai fi avut nevoie de păstor? Dacă copiii ar putea să se ghideze singuri, de ce ar mai avea nevoie de părinți? Dacă vița de vie nu ar atârna și nu s-ar întinde pe pământ, de ce ar mai avea nevoie de suport și tăiere? Dacă nu ar exista frică pentru scufundarea unei nave, de ce ar mai avea nevoie de un căpitan?

Niciodată să nu crezi că Biserica este în siguranță pentru totdeauna sau că nu va comite greșeli. Ea nu este imună la decădere. Are nevoie de un Păstor, un Tată, Îngrijitor de vie și de un Căpitan.

(John Jewell: Interpretare asupra Tesalonicenilor)

Un răspuns personal

Doamne, Biserica pare plină de ignoranță, direcție neclară și egoism. Ajută-mă, prin micul meu loc in Aceasta, să caut a Ta îndrumare, înțelepciune și inima Ta fără egoism.  Amin[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.