Cum te ridici atunci când cazi

2 Decembrie

Cum te ridici atunci când cazi

„Veniţi totuşi să ne judecăm, zice Domnul. De vor fi păcatele voastre cum e cârmâzul, se vor face albe ca zăpada; de vor fi roşii ca purpura, se vor face ca lâna.” (Isaia 1:18)

Ai comis un păcat. Acest lucru s-a întâmplat din slăbiciune sau din răutate. Nu te panica. Mergi înaintea Domnului cu umilință și credintă. ”Privește ce poate face firea din mine, Doamne. Atunci când am încredere în proprille mele puteri, păcătuiesc.”

Spune-i Lui că îți pare rău de ce ai făcut. Recunoaște că, dacă nu ar fi existat El să te oprească, lucrurile ar fi putut sta mult mai rău. Mulțumeste-I și iubește-L pentru bunătatea Sa. Chiar dacă păcatul tău îl intristează, te va ajuta cu siguranță.

Odată ce ai cerut iertare pentru greșeala ta, nu mai pierde timpul întrebându-te dacă ai fost iertat sau nu. Este o mare pierdere de timp, o boală a inimii. Chiar dacă pare o întrebare rezonabilă. Scaldă-te în mila lui Dumnezeu și întoarce-te la viața ta obișnuită, ca și cum acel păcat nu a fost săvârșit.

Poate că vei păcătui din nou în scurt timp. Nu lăsa ca acest lucru să îți clintească credința în El. Fiecare înfrângere te va învăța de fapt să te încrezi tot mai puțin în puterile tale proprii.

Dacă ai greșit intr-un mod foarte grav, încearcă întâi să-ți recapeți pacea și calmul. Ridică-ți inima spre El. De asemenea, este important să te întrebi dacă într-adevăr îți pare rău de păcatul tău sau doar îți este frică de pedeapsă. Pentru a primi pace din nou, este bine să uiți de acel păcat și să te gândești la iubirea lui Dumnezeu. El face totul pentru a-i primi pe păcătoși și a-i face fericiți.

După ce pacea a revenit în sufletul tău te poți întoarce la analizarea motivului din spatele păcatului comis. Bucură-te de prezența dragostei lui Dumnezeu și promite să fii mai bun.

 (Lawrence Scupolli: Lupta spirituală)

Un răspuns personal: Să încerc să mă pedepsesc singur nu mi-a adus lucruri bune niciodată, Doamne. Lasă-mă să găsesc odihnă și pace în sprijinul și iertarea de la Tine. Amin[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.