Cu Dumnezeu în suferință

„Veți fi ca un om care fuge dinaintea unui leu, pe care-l întâlnește un urs și care, când ajunge acasă, își rează-mă mâna pe zid și-l mușcă un șarpe!.” (Amos 5:19)

În alergarea noastră pe acest pământ suntem înconjurați de pericol și de probleme. Atunci când reușim să rezolvăm o problemă, apare în viața noastră o altă problemă. În fiecare zi viața și sufletul nostru sunt în pericol. Oricât am încerca să ne protejăm, să evităm problemele și suferința, acestea ne dau târcoale. Moartea și suferința sunt inevitabile.

Viața și moartea nu sunt în mâinile noastre. Să ne amintim de creștinii care au fost persecutați. Unii dinte aceștia au ales să nege relația lor cu Dumnezeu, doar pentru a-și salva viața. Mai sunt ei acum în viață? Au pierdut totul.

În această viață fie îl avem pe Dumnezeu, fie pierdem totul. Chiar dacă suferim și suntem înconjurați de suferință, tot ce contează este că îl avem pe Dumnezeu și viața veșnică.

(Guido I. – Meditații)

Un răspuns personal

Doamne, aceste gânduri mă întristează. Suferința și problemele cu care mă înfrunt îmi împovărează sufletul. Doamne, fii Tu cu mine prin orice aș trece.[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.