Superioritate

„Cei din urma vor fi cei dintâi si ce dintâi vor fi cei din urmă.” (Matei 20:16)

Ai grijă atunci când te gândești la superioritatea ta. Domnul să ne ajute să evităm gândurile de acest gen: ,,Eu am sacrificat și slujit cel mai mult”, ,,Eu am fost în acest loc primul”, ,,Eu sunt cel care ar trebui să fie favorizat în această situație”.

Dacă asemenea gânduri vin în mintea ta, grăbește-te să le îndepărtezi. Dacă permiți acestor gânduri să prindă rădăcini se vor răspândi. În biserică orice gând de acest fel va cauza probleme serioase.

Dumnezeu ne cheamă la o slujire care să Îl onoreze pe El, nu să ne onoreze pe noi. Simplul fapt că ne dorim să fim onorați pentru ceea ce facem, înaintea lui Dumnezeu onoarea noastră scade. Singurul nostru motiv trebuie să fie gloria lui Dumnezeu. Orice slujire pe care o faci cu gândul de a fi superior este o urâciune înaintea lui Dumnezeu.

            (Teresa of Avila – Calea spre perfecțiune)

Un răspuns personal

Doamne iartă-mă pentru fiecare dată când caut onoare, apreciere sau ascult orice gând otrăvitor din mintea mea. Schimbă-mă! [1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.