Ochii credinței

,,Tomo”, i-a zis Isus, ,, pentru că M-ai văzut, ai crezut. Ferice de cei ce n-au văzut, și au crezut.” (Ioan  20:29)

Există o dimensiune, o latură supranaturală a lucrurilor. Cel mai obișnuit obiect și cel mai comun eveniment are o latură divină. Orice lucru din viața noastră este o piatră care alcătuiește o structură cerească. Dacă suntem orbi ne limităm doar la lucrurile care le simțim și le privim, vom trăi o viață limitată, bâjbâind într-o ceață adâncă.

 Atunci când trăim prin credință, privim lucrurile diferit. Cei care se limitează la lucrurile fizice nu se vor bucura de bogățiile divine. Atunci când Îl vezi pe Dumnezeu în toate lucrurile, chiar și în cele mici, chiar și în probleme, vei înțelege totul diferit și vei primi totul cu respect și ascultare. Vei reuși să treci peste experiențe care pe cei din jurul tău îi vor îngrozi.

Experiențele care nu pot fi înțelese, lucrurile care nu pot fi privite și atinse, sunt cele care ne măresc credința. Credem mai mult atunci când vedem mai puțin.

( Jean- Pierre de Csussade – Abandon în Proveniența Divină)    

Un răspuns personal

Doamne, luminează-mi mintea și sufletul să privesc toate lucrurile  prin perspectiva Ta. Îmi doresc o credință puternică și autentică. Deschide-mi ochii să pot privi plin de credință lucrurile care mă înconjoară.[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.