Experimentez, trăiesc și mai apoi vorbesc

„Căci Împărăția lui Dumnezeu nu stă în vorbe, ci în putere.” (1Corinteni 4:20)

Nu este dificil să îmi spui că pâinea este făcută din grâu. Dar poți să îmi spui toate ingredientele, cum să le amestec și mai apoi cum să coc pâinea ? Evanghelia ne vorbește despre eliberarea sufletului nostru. Isus a spus: ,, Să nu vă împotriviți celui ce vă face rău. Ci oricui te lovește peste obrazul drept, întoarce-l și pe celălalt. Oricui vrea să se judece cu tine și să-ți ia haina, lasă-i și cămașa. Dacă te silește cineva să mergi cu el o milă de loc, mergi cu el două” (Matei 5:39-41). Poți să îmi explici cum să practic această învățătură dacă nu ai aplicat-o tu mai întâi în viața ta ?

Oricine vorbește despre lucrurile spirituale, dar fără a avea experiență, este ca și o persoană pierdută în deșert. Nu poți să vorbești despre cât de dulce este mierea până ce nu ai gustat măcar o gură din ea. Dacă încerci să vorbești despre viața creștină, dar fără a  practica, vei conduce oamenii din jurul tău în eroare. Este imposibil să înțelegi și să slujești Adevărul dacă nu ai acest Adevăr în viața ta.

            (Pseudo-Macarius – Predicile)

Un răspuns personal

Doamne, vreau să vorbesc despre credința mea în Tine, dar este mai important să o experimentez și să o trăiesc cu adevărat. Nu mă lăsa să vorbesc și să învăț despre lucrurile pe care nu le practic în viața mea.[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.