Slava oamenilor

„Căci au iubit mai mult slava oamenilor decât slava lui Dumnezeu.” (Ioan 12:43)

Mereu mi-am dorit să îi impresionez pe cei din jurul meu. Îmi doresc aprobarea lor. Îmi doresc să mă simt iubit. Tânjesc după popularitate.

Oh Doamne, când mă voi opri din alergarea mea pentru popularitate? Când voi înceta să caut iubirea și aprobarea apropiaților mei? Toata dragostea și gloria este a Ta. Sunt rușinat de dorința mea pentru popularitate și apreciere. Doamne, pedepsește mândria mea. Sunt de partea gloriei Tale, nu a orgoliului meu.

Om egoist! Ești prea concentrat pe propria persoană. Cum poți să cauți iubirea și aprecierea celor din jur? Doar Dumnezeu este capabil să îți ofere aceste lucruri.

Doamne, nu mai am nevoie să fiu iubit. Cu cât îmi doresc mai mult dragostea oamenilor, cu atât o primesc mai puțin. Doamne, nu mai vreau să fiu rob al dorințelor de acest fel. Renuț la popularitate, la aprecierea și dragostea celor din jur. Îmi doresc doar să Îți aduc glorie cu reputația mea.

 ( Francois de Fenelon – Meditații și Devoțiuni)

Un răspuns personal

Isuse, Tu ai murit pentru a mă ajuta și pe mine să mor. Îți predau viața mea. Îmi doresc să fiu iubit și apreciat doar de Tine.[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.