Sărăcie spirituală pentru cei bogați

„Cine iubește argintul nu se satură niciodată de argint și cine iubește bogăția multă nu trage folos din ea. Și aceasta este o deșertăciune.” (Eclesiastul  5:10)

Dacă Isus a spus că cei săraci în duh sunt binecuvântați pentru că vor moșteni Împărăția cerurilor, înseamnă că cei bogați în duh sunt blestemați? Cei bogați în duh au mintea ocupată cu bogății. Inima noastră trebuie să fie orientată spre cer.

Este o mare diferență între a avea otravă și a lua otravă. Poți să ai bogății fără a te lăsa rănit de aceste bogății. Tot ce trebuie să faci este să păstrezi averea ta în casa și în poșeta ta, dar niciodată în inima ta. Poți să fi bogat în această lume, dar să fi sărac în lumea viitoare.

Nu recunoaștem că suntem lacomi. Cei mai mulți dintre noi negăm acest lucru. De cele mai multe ori ne scuzăm și spunem că trebuie să avem grijă de copii noștri. Prudența, grija este o obligație. Dar dacă dorim mereu mai mult și mai mult atunci suntem lacomi.

Dacă ești atașat de lucrurile tale vei fi mereu îngrijorat de pierderea lor. Atunci când ești prea devastat după o pierdere materială ai iubit averea ta mai mult decât este normal. Nu râvni averea pe care nu o ai. Nu te lăsa atașat prea tare de lucrurile pe care deja le ai.

(Francis de Sales- Viața devotată)

Un răspuns personal

Doamne, ajută-mă să îmi apreciez valoarea în funcție de cine sunt, nu în funcție de ce dețin.[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.