Evită mândria

„Domnul este înălțat, totuși vede pe cei smeriți și cunoaște de departe pe cei îngâmfați.” (Psalmul 138:6)

Fii atent la atitudinea mândră și trufașă! Acest păcat stabilește o distanță imensă între om și Dumnezeu. Atâta timp cât sufletul tău este mândru nu vei fi conștient de prezența lui Dumnezeu. Mândria a cauzat căderea îngerilor din cer, cu siguranță această mândrie va afecta starea sufletului tău și relația ta cu Dumnezeu.

Dumnezeu își găsește plăcerea în „cel umil și smerit în duh” ( Isaia 66:2). Sufletul nostru își găsește liniștea în Dumnezeu atunci când suntem umili și smeriți.

Dumnezeu nu îl primește pe cel arogant, mândru. „Dumnezeu stă împotriva celor mândri, dar celor smeriți le dă har„ (1Petru 5:5). Ești încântat atunci când auzi lauda celor din jur la adresa ta? Devi irascibil și trist atunci când dorințele tale nu sunt împlinite? Îți dorești să slujești doar sub lumina reflectoarelor? Ești gata să îți argumentezi nevinovăția mai repede decât să recunoști greșeala? Dacă toate aceste răspunsuri îți descriu sufletul atunci ești o persoană mândră. Nu poți să ai o relație personală cu Dumnzeu pentru că te consideri tu un mic dumnezeu.

( Richard Baxter: Pacea veșnică a sfinților)

Un răspuns personal

Doamne, mi-ai poruncit să fiu umil și smerit. Am nevoie de ajutorul Tău pentru a trăi așa cum dorești.[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.