Putere

„Atunci Pilat I-a zis :,,Nu vorbești cu mine?” Nu știi că am autoritate să te eliberez și am autoritate să Te răstignesc? Isus i-a răspuns N-ai avea nici o autoritate asupra Mea daca nu și-ar fi fost dată de sus. De aceea cel ce Mă dă pe mâna ta are un mai mare păcat.” (Ioan 19:10-11)

Puterea este josnică, dezgustătoare. Dumnezeu a demonstrat acest lucru atunci când i-a îngăduit lui Pilat să Îl răstignească pe Isus. Această putere este rar întâlnită în viața celor sfinți, credincioși. Dar atunci când un credincios are putere și influență asupra oamenilor din jur este pentru binele acestora. Nu este un avantaj pentru cel care deține puterea. Credinciosul nu are nevoie de supuși, dar oamenii au nevoie de un lider bun și devotat.

Puterea poate fi folositoare în această lume. Nu este pentru noi și binele nostru, ci pentru binele celor din jur. Puterea este eficientă atunci când este folosită cu înțelepciune.

Atunci când vorbim despre putere cei mai mulți oameni găsesc motive să se plângă și să comenteze despre cel care deține puterea. Oamenii se plâng că nu pot face ceea ce doresc. Dar niciodată nu se plâng că își doresc doar lucruri care le provoacă suferință.  

Cu mulți ani în urmă oamenii au spus „Și au mai zis: „Haidem să ne zidim o cetate şi un turn al cărui vârf  să atingă cerul și să ne facem un nume, ca să nu fim împrăştiaţi pe toată faţa pământului!”(Geneza 11:4). Mândria și puterea nu aduc siguranță. Nimic nu poate fi mai puternic și mai înalt decât Dumnezeu. Deseori și noi suntem tentați să deținem puterea.

 (Guigo I: Meditații)

Un răspuns personal Doamne, dorința de-a deține puterea îmi dă târcoale sufletului. Învață-mă să mă supun Ție și celor mai înțelepți cărora Tu le-ai dat putere și influență. Iar dacă Tu vei alege să îmi dai și mie această putere ajută-mă să învăț cum să o folosesc pentru binele celor din jur. [1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.