Oameni indiscreți

Nu te amesteca în viața celor din jur. Nu fi preocupat de ce se spune sau de ce se petrece în casa vecinului tău. Limba ascuțită și urechea plecată la vorbele celor din jur vin împreună. Cei care își găsesc plăcerea în a asculta tot ce se vorbește în jurul lor sunt și cei care își găsesc plăcerea în bârfă.

Oamenii băgăcioși vor găsi mereu motive să comenteze despre vecinii lor, despre familie, despre guvernul țării sau despre biserica din care fac parte. Aceștia sunt mereu neliniștiți. Oamenii băgăcioși mereu găsesc ceva ce să îi nemulțumească. Bârfa, secretele, dezbinarea și problemele apar din cauza acestor oameni.

(John Jewell: Prezentarea cărții Tesaloniceni)

Un răspuns personal Niciodată nu m-am gândit că dau dovadă de ascultare și respect față de Dumnezeu atunci când îmi văd de treaba mea. Dar acuma știu că Tu îmi ceri acest lucru. Ajută-mă să fiu mulțumit și să nu caut mereu motive de nemulțumire.[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.